Nieuwsbrief augustus 2022

Meubelproductie voor De Rolf Groep

De Rolf Groep is totaalleverancier voor kinderopvang en onderwijs. Zij leveren naast leermiddelen ook (maatwerk)interieurs voor leslokalen. In bijna iedere school in Nederland is hun meubilair te vinden.

Na een korte proefperiode heeft De Rolf Groep de gehele productie van hun meubelcollectie ondergebracht bij Moravian Outsourcing. Inmiddels worden op diverse productielocaties in Tsjechië de stoelen, tafels, kasten en andere meubels voor hun klanten vervaardigd. Daarbij worden diverse materialen en disciplines verenigd: van het verwerken van spaanplaat met melamine en multiplex met HPL en tot lassen van de onderstellen en frames, afgewerkt in een kleur naar keuze van de klant.

Na een korte overgangsperiode van slechts enkele weken is de productie van de vorige producent geheel overgenomen door de nieuwe producenten in Tsjechië. Daarmee konden levertijden worden verkort en productiekosten worden verkleind. Bovendien is de hoge kwaliteitsstandaard van het eindproduct gecontinueerd of zelfs verbeterd.

Moravian Outsourcing beschikt over eigen Nederlandse accountmanagers die alle contacten met de Tsjechische productielocaties onderhouden – opdrachtgevers worden daarbij compleet ontzorgd. 

www.derolfgroep.nl
Winkelaankleding voor La Place

Van Dalen Woodproducts levert interieur-artikelen voor diverse bekende Nederlandse retailers. Zo zijn zij o.a. leverancier van de karakteristieke houten kistjes in de horecazaken van La Place.

Deze kistjes – die in het restaurant worden gebruikt om producten te tonen – worden geplaatst op handige stalen frames. Moravian Outsourcing heeft ervoor gezorgd dat de productie bij Tsjechische metaalbewerkers is ondergebracht. Van tekening tot fysiek eindproduct, netjes geleverd bij de klant.

www.vandalenwoodproducts.com
Tsjechische gasvoorraden grootste van Europa

De Tsjechische gasopslag-faciliteiten zijn op dit moment voor ca. 80% gevuld. Tsjechië heeft daarmee als de eerste dit – door Europese landen afgesproken – percentage bereikt.

Daarmee lijkt het erop dat de industrie in Tsjechië zich de komende tijd niet bang hoeft te zijn dat productie moet worden afgeschaald. Wel is men verontrust over terugbrengen van de Russische gasleveranties via de leiding Nord Stream 1, waar ook de rest van Europa mee te maken heeft.